KezdŇĎlap √úgyf√©lszolg√°lat H√≠rlev√©l Kos√°r Hogyan v√°s√°roljak? Hat√°ster√ľletek; Honlap
Flavin7-es term√©szetes √©trendkieg√©sz√≠tŇĎk, vitaminok, ŇĎssejtfokoz√≥

√ĀrkeresŇĎTriptof√°n, L-tryptophan >> 1 tal√°lat

Good night kapszula - 100 db

Good night √©trendkieg√©sz√≠tŇĎ kapszula l-tryptophan (triptof√°n) hat√≥anyaggal.

Az l-triptof√°n hozz√°j√°rulhat az optim√°lis pihentetŇĎ alv√°s fenntart√°s√°hoz, r√©szt vesz a szerotonin szint√©zisben, ami elengedhetetlen az √©rzelmi egyens√ļly √©s nyugalom fenntart√°s√°hoz. Seg√≠thet cs√∂kkenteni a sz√©nhidr√°t f√ľggŇĎs√©get, amely megelŇĎzheti a t√ļlzott sz√©nhidr√°t fogyaszt√°st, ez√°ltal az elh√≠z√°st.

Az L-triptof√°n aminosav: a 20 standard emberi feh√©rjealkot√≥ aminosav egyike. Esszenci√°lis aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet mŇĪk√∂d√©s√©hez l√©tfontoss√°g√ļ, de az emberi szervezet nem k√©pes elŇĎ√°ll√≠tani, ez√©rt t√°pl√°lkoz√°ssal kell p√≥tolni. Az emberi szervezet sz√°m√°ra 9 aminosav (metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptof√°n, hisztidin) esszenci√°lis. EbbŇĎl egyik az L-triptof√°n.

Forr√°sai: a triptof√°n a legt√∂bb feh√©rjetartalm√ļ √©lelmiszerben megtal√°lhat√≥, pl: csokol√°d√©, zab, ban√°n, olajos magvak, toj√°s.

A triptof√°n szerepe: a szervezet triptof√°nb√≥l t√∂bbek k√∂z√∂tt B3-vitamnt √©s szerotonint , abb√≥l pedig melatonint √°ll√≠t elŇĎ, ez ut√≥bbi a term√©szetes alv√°s √©s √©brenl√©t fontos szab√°lyoz√≥ja.

A tirptof√°n a v√©r-agy g√°ton kereszt√ľl akad√°lytalanul eljuthat a k√∂zponti idegrendszerbe, majd √°talakul szerotoninn√°, amit k√©sŇĎbb a tobozmirigy melatoninn√° alak√≠t √°t. Az agy szerotonin √©s melatonin szintj√©nek n√∂vel√©s√©n kereszt√ľl seg√≠theti az elalv√°st √©s jav√≠thatja a minŇĎs√©gi pihens√©t, ezen kereszt√ľl pedig az optim√°lis regener√°ci√≥t.

A tirptof√°n kieg√©sz√≠t√©s cs√∂kkentheti a hangulatingadoz√°sokat, seg√≠thet fenntartani a pozit√≠v ked√©ly√°llapotot . Ezen k√≠v√ľl a szerotonin m√©g szerepet j√°tszik az √©tv√°gy, ezen kereszt√ľl pedig a tests√ļly szab√°lyoz√°s√°ban. Az √°lmatlans√°g n√∂velheti az √©tv√°gyat, ami gyakran vezet elh√≠z√°shoz. A szerotonin befoly√°solja azt is, hogy √©hs√©g√©rzet eset√©n milyen √©llmiszert v√°lasztunk. Szinte tudat alatt a szerotonin megfelelŇĎ szntje ink√°bb a feh√©rje fogyaszt√°s√°ra sarkall, √©s g√°tolja a sz√©nhhidr√°tok t√ļlzott bevitel√©t. Alacsony szerontinin szint mellett ez√©rt is nassolunk t√∂bb √©dess√©get. A kutat√°sok szrint az elh√≠zott emberek szervezet kr√≥nikusan alacsony tiptof√°n √©s szerotonin szintet mutathat.

√ĖsszetevŇĎ: L-tryptophan; zselatin kapszul√°ban.

Felhaszn√°l√°si javaslat: 1 kapszula/nap.

Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben, 1 kapszulában: 200 mg

Nettó tömeg: 26,1 g (100 db x 261 mg)

√Ār: 7900 Ft

Triptof√°n, L-tryptophan >> 1 tal√°lat(C) 2007-2008 Minden jog fenntartva - All rights reserved