Kezdőlap Ügyfélszolgálat Hírlevél Kosár Hogyan vásároljak? Hatásterületek; Honlap
Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó

ÁrkeresőGyógygomba kapszulák >> Shiitake gomba >> 2 találat

Shiitake gomba - 100 kapszula

Shiitake gomba étrendkiegészítő gyógygomba kapszula, a Myco Crystal gyógygomba termékcsalád tagja. A gyógygomba készítmény shiitake gombát (Lentinula Edodes) és Flavin7 bioflavonoid komplexet tartalmaz.

A shiitake gomba serkentheti az idegrendszer és az immunrendszer működését. A polifenolok megvédik szervezetünk sejtjeit a káros szabadgyökök hatásától.

A shiitake gombát Japánban és Kínában már mintegy 2000 éve ismerik, mint kitűnő csemegét és kiváló gyógyerejű gombát.

A shiitake termesztése kb. 1000 éve kezdődött el Kínában. Mára az egyik legfontosabb étkezési gomba világszerte, a csiperke és a laskagomba után a legnagyobb mennyiségben termesztetik: évente mintegy 600.000 tonnát termelnek belőle, főleg Kelet-Ázsiában. Finom, fűszeres illatú gomba.

A shiitake gomba nagyon jó fehérje-, kálium- és cinkforrás, fontos stimulánsa az immunrendszer aktivitásának. Gazdag komplex szénhidrátokban, úgynevezett poliszaharidokban. A shiitake fehérje esszenciális aminosavakat tartalmaz, és gazdag leucinban és lizinben.

"E gombafajtában az átlagosnál nagyobb mennyiségű vitamin található, különösen B-vitaminokban, valamint D- és E-vitaminban gazdag. Ezek az élettanilag fontos komponensek azonban nem elegendőek az immunerősítő hatás kiváltásához. A kutatók felismerték és azonosították azt a poliszaharid típusú, Lentinán nevű vegyületet, amely ß-1,3-Glukan egységeket tartalmaz, és amelyre igazolni tudták az immunerősítő hatást." - Paramedica Magazin.

A távol-keleti népgyógyászatban a shiitake "véraktivátornak" számított. Nagyon sok egészségügyi probléma esetén alkalmazták: megfázás, kanyaró, tüdőgyulladás, gyomorfájdalom, fejfájás, gyengeségi állapot, vízkór, himlő, gombamérgezés. A japán népgyógyászatban további felhasználási területekről írnak: gyomorfekély, köszvény, székrekedés, rövidlátás, allergia, aranyér, gennyezés, idegfájdalom és szexuális zavarok.

Kutatási eredmények:
Sok kutatási publikáció foglalkozik a shiitake gomba gyógyító erejével, és beszámolnak arról, hogy a shiitake gyógygombának az immunrendszerre gyakorolt hatásának következtében gátolja bizonyos tumorfajták (pl. szarkóma 180) növekedését és meghosszabbítja a várható élettartamot gyomorrák, végbélrák, májrák, vérrák és prosztatarák esetén. Hatással van a zsíranyagcserére: csökkenti a koleszterinszintet. Antivirális hatása során véd az influenza vírusok ellen.

A shiitake gombáról jó angol nyelvű összefoglaló, a gyógyhatással kapcsolatos laboratóriumi, állat- és humán vizsgálatokkal, és a vonatkozó referenciákkal, szerző: Solomon P. Wasser, a Haifai Egyetem professzora: http://www.alohamedicinals.com/shiitake.pdf

A shiitake gomba termesztését és gyógyhatásait bemutató videó a freepress.eu-n: http://www.freepress.hu/hun/hun/report/view/shiitake/ A riportban a gyógyhatásokról Dr. Farkas Ilona onkológus nyilatkozik :"A lentiánnak a vizsgálatakor az derült ki, hogy ez az úgynevezett mirigyes típusú daganatokra, mint például emlőrák, bélrák vonatkozásában hozott a legjobb eredményeket, és azt is bizonyították a vizsgálatok, hogy leghatásosabb a kemoterápiás kezelések mellett adva volt ez az anyag.... A laboratóriumi vizsgálatok azt a hatásmechanizmust igazolták, hogy gyakorlatilag a szervezet védekező sejtkjeinek az aktivitását mozgósítja vagy segíti az egyik oldalon. A másik oldalon pedig a szervezetben a daganatellenes anyagoknak a termelődését is fokozza."

További információk a shiitake gombáról: Babulka Péter: A gyógyító gombák

http://www.healingfoodreference.com/Shiitake_mushrooms.html - a shiitake gomba hatásterületei, referenciák megnevezésével (angolul)

Idézet Prof. Dr. Török Szilvesztertől: "Mire jó a shiitake gomba? "Idült fáradtságot csökkentő, gyulladáscsökkentő, meghűlésnél köptető, hurutoldó, vírusos influenza és allergia ellenes, immunerősítő, növeli az interferon és interleukin termelését, a makrofágok aktivitását, ajánlatos daganatos betegségeknél, bőrpanaszoknál, kozmetikumként is pattanások esetében, szív- és érrendszeri betegségeknél, csökkenti a koleszeterinszintet, és erős méregtelenítő hatása van."

Összetevők: shiitake gomba (Lentinula Edodes) őrlemény, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szõlõ mag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány almahéj szárítmány); zselatin kapszulában.

Hatóanyag 1 kapszulában:

Shiitake gomba őrlemény: 272 mg
Össz polifenol: 2,27 mg
Ebből:
- flavonoid: 1,59 mg
- rezveratrol: 0,0011 mg

Nettó tömeg: 44 g (100x440 mg)

Felhasználási javaslat: 3x1 kapszula naponta.

Ár: 6500 Ft

Shiitake gomba - 250 kapszula
Myco Crystal Shiitake gomba 250 kapszula. Leírását lásd a 100 kapszulás kiszerelésnél.
Ár: 10750 Ft

Gyógygomba kapszulák >> Shiitake gomba >> 2 találat(C) 2007-2008 Minden jog fenntartva - All rights reserved