KezdŇĎlap √úgyf√©lszolg√°lat H√≠rlev√©l Kos√°r Hogyan v√°s√°roljak? Hat√°ster√ľletek; Honlap
Flavin7-es term√©szetes √©trendkieg√©sz√≠tŇĎk, vitaminok, ŇĎssejtfokoz√≥

√ĀrkeresŇĎGr√°n√°talma kapszula >> 2 tal√°lat

Gr√°n√°talma kapszula - 100 db

Gr√°n√°talma kivonat kapszula - gr√°n√°talma kivonatot tartalmaz√≥ √©trendkieg√©sz√≠tŇĎ kapszula polfenol tartalommal.

A gr√°n√°talm√°t √Āzsi√°ban √©s a K√∂zel-Keleten √©vezredeken √°t nagy becsben tartott√°k, spiritu√°lis √©s eg√©szs√©g√ľgyi szempontb√≥l egyar√°nt. Az egyiptomi pap√≠rusztekercseken m√°r i.e. 1550 k√∂r√ľl szerepel ez a gy√ľm√∂lcs. A g√∂r√∂g m√≠toszokban pedig a meg√ļjul√°s √©s az √©let szimb√≥lumak√©nt jelenik meg. Gy√≥gy√°szati felhaszn√°l√°sa 3000 √©vre ny√ļlik vissza.

A modern tudom√°ny csak napjainkban fedezi fel ezt az elsŇĎrendŇĪ antioxid√°nst, amely egyre nagyobb n√©pszerŇĪs√©get √©r el a sz√≠vbetegs√©gek √©s a r√°k megelŇĎz√©s√©ben √©s gy√≥gy√≠t√°s√°ban.

A gránátalma és a Flavin7 bioflavonoid komplex antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek.

A kutat√°si eredm√©nyek szerint cs√∂kkenti a gyullad√°st, a porcot megt√°mad√≥ enzimek termel√©s√©t is g√°tolja (artr√≥zis, √≠zŇĪleti kop√°s, osteoarthrosis iz√ľleti kop√°s ellen). A f√©rfiakn√°l cs√∂kkenti a kock√°zatot a prosztatab√°ntalmakn√°l. B√©lf√©reg ŇĪzŇĎ.

A gránátalma és a szívbetegségek:
2000-ben kezdett √©rdeklŇĎd√©st kelteni a gr√°n√°talma antioxid√°ns hat√°sa, amikor egy kutat√≥csoport kimutatta a gr√°n√°talma hat√©konys√°g√°t az atherosclerosis kezel√©s√©ben. A kutat√°st Aviram professzor vezette, aki elsŇĎk√©nt igazolta a v√∂r√∂sbornak a koleszterol-oxid√°ci√≥ra val√≥ j√≥t√©kony hat√°s√°t. Az antioxid√°ns ekvivalenci√°t m√©rŇĎ Trolox-teszt szerint a gr√°n√°talmal√©nek h√°romszor akkora az antioxid√°ns hat√°sa, mint a v√∂r√∂sbornak vagy a z√∂ld te√°nak. Aviram professzor vizsg√°latai meg√°llap√≠tott√°k, hogy a gr√°n√°talma fogyaszt√°sa 20 sz√°zal√©kkal cs√∂kkentette az LDL (k√°ros koleszterin) szintj√©t, illetve szignifik√°nsan n√∂velte a HDL (hasznos koleszterin) mennyis√©g√©t a v√©rben.

A m√°r kialakult sz√≠v- √©s √©rrendszeri megbeteged√©sben szenvedŇĎ p√°ciensek k√∂r√©ben a sz√≠vinfarktus t√∂bb rizik√≥faktora jelentŇĎs javul√°st mutatott a kontrollcsoport√©hoz k√©pest. √ćgy a gr√°n√°talma-kivonat fogyaszt√°sa m√°r k√©t h√©t alatt jelentŇĎsen cs√∂kkentette a v√©rnyom√°st magas v√©rnyom√°s√ļ p√°ciensek k√∂r√©ben, √©s egy √©v alatt √°tlagosan 35%-kal cs√∂kkentette a m√°r meszesed√©st mutat√≥ art√©ri√°k fal√°nak vastags√°g√°t.

A gr√°n√°talma a r√°k ellen: a Wisconsin Egyetem, USA kutat√≥i kimutatt√°k, hogy a gr√°n√°talma gy√ľm√∂lcskivonata k√©pes megg√°tolni bŇĎrr√°k kialakul√°s√°t egereken. Egy m√°sik kutat√°s szerint a gr√°n√°talm√°b√≥l kivont anyagok jelentŇĎs v√©dŇĎhat√°st fejtenek ki a prosztatar√°k, illetve hum√°n r√°kos emlŇĎsejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gr√°n√°talma-kivonat elŇĎseg√≠theti a r√°kos sejtek differenci√°l√≥d√°s√°t, azaz azt a k√©pess√©g√©t, hogy eg√©szs√©ges form√°jukba visszat√©rjenek.

A gr√°n√°talma az ellagsavnak nevezett term√©szetes anyag leggazdagabb forr√°sa, ami g√°tolja a r√°k kialakul√°s√°t. A flavonoidjair√≥l pedig bizony√≠tott√°k, hogy cs√∂kkentik a tumor k√∂rny√©k√©n t√∂rt√©nŇĎ √©rk√©pz√©st (angiogenezist, √≠gy az egyik legerŇĎsebb daganatellenes hat√°st fejtik ki.

A flavonoidok elŇĎseg√≠thetik a sejtek v√©delm√©t a szabad gy√∂k√∂k okozta k√°ros√≠t√≥ hat√°sokkal szemben, valamint g√°tolj√°k a szervezetben zajl√≥ k√≥ros oxidat√≠v folyamatokat.

√Ėsszetevõk: gr√°n√°talma kivonat (ellagsav 40%), Flavin 7 bioflavonoid komplex (v√∂r√∂s szõlõ mag-h√©j sz√°r√≠tm√°ny, cirok mag-h√©j sz√°r√≠tm√°ny, feketeszeder mag-h√©j sz√°r√≠tm√°ny, feketecseresznye h√©j sz√°r√≠tm√°ny, feketeribizli mag-h√©j sz√°r√≠tm√°ny, pirosribizli mag-h√©j sz√°r√≠tm√°ny, szilvah√©j sz√°r√≠tm√°ny almah√©j sz√°r√≠tm√°ny), kendermag ŇĎrlem√©ny. Kapszula: zselatin. Nett√≥ t√∂meg: 60 g (100x600 mg)

T√°panyagok az aj√°nlott napi bevitelben
  1 kapszula 2 kapszula
Gr√°n√°talma ŇĎrlem√©ny (Ellag sav 40%) 80 mg (32 mg) 160 mg (64 mg)
√Ėsszes polifenol 10 mg 20 mg
Ebbõl: flavonoid 7 mg 14 mg
Resveratrol 0,005 mg 0,01 mg

Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula, illetve igény szerint napi max. 2 kapszula.

√Ār: 6500 Ft

Gr√°n√°talma kapszula - 250 db
Leírást lásd a 100 db-os kiszerelésnél.
√Ār: 13110 Ft

Gr√°n√°talma kapszula >> 2 tal√°lat(C) 2007-2008 Minden jog fenntartva - All rights reserved