FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK WEBÁRUHÁZ

Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó


Pikkelysömör, psoriasis

Ajánlott étrendkiegészítők és külsőleg alkalmazandó termékek

Medicannabis olaj Medicannabis olaj

Kristálykrém

Silver sampon

Flavin7 és Flavin77 italok

A webáruház nyitóoldalára


A pikkelysömör

A pikkelysömör autoimmun betegség

A pikkelysömör az autoimmun betegségek közé tartozik: ezek közös jellemzője, hogy a szervezet immunrendszere túlzott működéssel reagál egy vélt „ellenségre”.

Ennek következménye pikkelysömörnél a felhám sejtjeinek kóros ütemű szaporodása, ami viszkető, hámló plakkok formájában jelenik meg a bőrön.

A mérsékelt égövi országokban a psoriasis népbetegségnek számít. Magyarországon a lakosság 3 százaléka szenved tőle.

A pikkelysömör első megjelenése a serdülőkorra esik, többnyire a hajas fejbőrön bukkan fel, bár az egész testen bárhol megjelenhet. Különösen a végtagokon, a térd és könyök tájékán, a körmökön gyakori. Kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, provokáló tényezők játszanak szerepet.

a betegség egyetlen fajtája sem fertőz, ezért a beteg a környezetére egyáltalán nem veszélyes. A psoriasis az életet nem veszélyezteti, de fájdalmat, lelki sérülést okozhat. Egyike az életminőséget leginkább rontó bőrbetegségeknek. Nehezítheti a társadalmi érvényesülést, mert a beteg környezete visszataszítónak tartja a bőrön látható elváltozásokat.

A belső szerveket nem betegíti meg, bár ízületi panaszokkal társulhat. Egyéb betegségek viszont ronthatják a beteg állapotát.

A betegek között gyakori a tej- és a tojásérzékenység. Kerülni kell azokat az élelmiszereket, amelyek bőrirritációt okoznak.

A nem túl erős napfény általában jótékony hatású. De nem árt óvatosan, mértékletesen napozni. A déli tűző napsugarak ártanak a bőrnek.Néhány rövid kérdés és válasz a pikkelysömörről

Mi a pikkelysömör?

A pikkelysömör, orvosi nyelven psoriasis a bőrt, körmöket, nagyon ritkán nyálkahártyát érintő bőrbetegség. Krónikus, hosszantartó, kiújulásra hajlamos.
Gyakori, előfordulása hazánkban 2 % -ra becsülhető. A nőket és férfiakat egyenlő mértékben betegíti meg. Megjelenhet minden életkorban, a születés után az emberi életkor legvégső határáig. Tömeges első megjelenési ideje a serdülőkorra esik, ekkor többnyire a hajasfejbőrön kezdődik.

Mi okozza a pikkelysömört?

A pikkelysömör kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, úgynevezett provokáló faktorok játszanak szerepet.
A psoriasisos hajlam jelenti a jellegzetes reakciókészséget, a psoriasisos választ a különböző környezeti hatásokra. Eddig 7, úgynevezett psoriasisra hajlamosító ( PSORiasis Susceptibility gént ( PSORS-1, -2, -3, -4, -5, -6, -7 ) írtak le.
A genetikus hajlam önmagában nem elégséges a psoriasis megjelenéséhez. Ahhoz, hogy pikkelysömör kialakuljon, a veleszületett hajlamot megjelenítő, külső környezeti, provokáló faktorok hatása is szükséges. A "külső" hatás lehet belső betegség is. Provokáló faktorok mindazon hatások, melyek a pikkelysömörre hajlamos beteg bőrén psoriasist képesek megjeleníteni.

Kinek lesz pikkelysömöre?

Pikkelysömöre csak annak lehet, aki a betegségre való hajlammal születik. A psoriasisos bőrtünetek akkor alakulnak ki, ha hajlam és provokáló faktorok együttes hatása eléri azt a küszöbértéket, melynél a betegség már megjelenhet.

Hogyan diagnosztizálják a pikkelysömört?

A psoriasis tünetei annyira jellegzetesek, hogy a bőrgyógyászati vizsgálat alapján felállítható a diagnózis. Ritkán van csak szükség szövettani vizsgálatra.

Minden pikkelysömör egyforma?

Nem, a psoriasisnak nagyon sokféle formája van. A veleszületett hajlam és provokáló faktorok együttesen alakítja ki a psoriasis jellegzetes képét. A hajlam nagysága betegenként változó, a provokáló faktorok is sokfélék, ugyanazon betegnél az élet folyamán változhatnak. Ezért sokszínű a pikkelysömör.

Fertőző betegség a pikkelysömör?

Nem! A pikkelysömör semmilyen formában nem fertőz. Mivel a hajlam nem adható át másnak, ezért a beteg psoriasisa környezetére nem veszélyes.


Milyen testrészek érintettek?

A pikkelysömör az egész testen bárhol megjelenhet. Vannak " kedvenc" helyei: hajasfejbőr végtagok feszítő felszíne ( térd, könyök), körmök.

Előre jelezhető -e a pikkelysömör?

Ma még nincs olyan rutin vizsgálat, melynek segítségével, a bőrtünetek megjelenése előtt, jelezhető lenne a pikkelysömörre való hajlam.

Megbetegíti a belső szerveket?

A pikkelysömör a belső szerveket nem betegíti meg, izületi panaszokkal társulhat (arthritis psoriatica). A belsőszervi betegségek viszont ronthatják, vagy provokálhatják a psoriasist.

Gyógyítható a pikkelysömör?

A psoriasis ma még véglegesen nem gyógyítható, de tünetmentesíthető. A tünetmentes időszak változó, esetenként több év is lehet. Sokféle kezelési mód van. A bőrgyógyász, értékelve a psoriasisos tüneteket, figyelembe véve a társbetegségeket, az életkort, a beteg nemét, és még több más szempontot is, választja a beteg számára legkedvezőbb, legeredményesebb kezelést.

Mennyire súlyos betegség a pikkelysömör?

A psoriasis az életet nem veszélyezteti, ilyen értelemben nem súlyos betegség. Ugyanakkor egyike az életminőséget nagymértékben rontó bőrbetegségnek. Nehezítheti az interperszonális kapcsolatokat, társadalmi érvényesülést. Az életvitelt megdrágítja a költségigényes kezelés.

Van remény arra, hogy a végleges gyógymódot megtalálják?

Minden bizonnyal! A genetikai kutatások felderítették a psoriasisra hajlamosító géneket. Ezek működésének pontos megismerése a végleges, és oki kezelés záloga.

(Forrás: www. psoriasis.hu - szerző: Dr. Berecz Margit)A pikkelysömör létrejöttében szerepet játszó tényezők

A pikkelysömör kialakulását elősegítheti:

1. Genetikai hajlam
2. Enzimhiba: az adenozin monofoszfát /ADM/ és a guanidin monofoszfát /GMP/ arányának a megváltozása
3. Tökéletlen fehérjeemésztés miatt a belek kandida vagy bakteriális fertőződése
4. A gyenge májműködés miatt csökken a méregtelenítés és a vérben megemelkedik a toxikus anyagok szintje.
5. Táplálkozás: túl sok állati zsír, alkohol, rostszegény ételek, ásványi anyag és vitaminhiány
6. StresszTermészetes terápiák

1. Táplálkozás: csökkenteni a hús, állati zsír, alkohol, cukor fogyasztását; vegetariánus étrend
2. Vitaminok: A és E vitamin, D vitamin
3. Ásványi anyagok: króm, cink, szelén
4.Omega-3-at tartalmazó olajok
5. Stresszoldás
6. Fülakupunktúra
7. Homeopátia
8.Gyulladáscsökkentő krémek
9. Napfürdő
10. Sók
Az étrendkiegészítők alkalmazása során kedvező élettani hatások várhatók. E termékek azonban nem szándékoznak betegséget kezelni, gyógyítani. A honlapon található információk csak tájékoztató jellegűek. Betegségével forduljon orvoshoz!
Keresés a honlapon


Iratkozzon fel hírlevelünkre, és havonta tájékoztatjuk újdonsá-
gainkról, akcióinkról és hasznos ötleteket adunk az egészséges életmódhoz.
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím


A TERMÉKEKET A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT VISZI HÁZHOZ; DÍJA: 15.000 FT VÁSÁRLÁSI ÉRTÉK ALATT 1524 FT, FELETTE INGYENES. KAPOSVÁRON SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA DOTERRA ILLÓOLAJOKKAL

ÚJ TERMÉK: KURKUMA KAPSZULA

ANYATEJES TÁPLÁLÁS

ECHO TV INTERJÚ A TÁPLÁLÉKOK SZEREPÉRŐL

INFLUENZA

A FLAVIN 7 ITAL ÉS A FLAVONOID TERMÉKCSALÁD

Q10 KOENZIM - TÖBB ENERGIA, JOBB IMMUNVÉDELEM

Olimpiq kapszula CUKORBETEGEKNEK

ÚJDONSÁGAINK ÉS KERESETT TERMÉKEINK>>

FRUITCAFÉ, A GYÜMÖLCSPRESSZÓ

AZ ÍGÉRETES GRÁNÁTALMA


A LÚGOSÍTÓ LUCERNA>>

FLAVIN77 - A LEGMAGASABB FLAVONOID TARTALOM>>

AZ IZGALMAS KENDER

AFRODIZIÁKUMOK,
SZEXUÁLIS VÁGYKELTŐK


A ROBORÁLÓ BÚZACSÍRA

ÁLLATI TANÍTÁS, EMBERI GYÓGYULÁS ŐSSEJTFOKOZÓVAL

HOMOKTÖVIS - A TIBETI MEDICINA KINCSE

VEGETARIÁNUSOKNAK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD - ETKA ANYÓ

CURRENT MOON


Locations of visitors to this page

Google
Személyes blogom a blog.hu-n:
Láss csodát!


Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap


SHP HONLAPVARÁZSLÓ

Loading...


A honlap tartalmának bármilyen felhasználása előzetes engedélyhez kötött.
Copyright 2008-2010
Minden jog fenntartva
FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK WEBÁRUHÁZ