FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK

Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó


Szoptatás, anyatejes táplálás

Andrea Solario: Madonna zöld párnával

Andrea Solario: Madonna zöld párnával. Louvre, Párizs

A szoptatás örömteli lelki kapcsolatot, szoros kötődést alakít ki a mama és a baba között. A szoptatás a baba megnyugtatásának legkézenfekvőbb módja. A baba érzi anyja biztonságos közelségét, maga a szopás pedig fájdalomcsillapító, ellazító endorfint szabadít fel a babában.

A szoptatás előnyös a baba és a mama fizikai és mentális egészsége szempontjából is. Az anya számára azért, mert a kutatások szerint a szoptatás csökkenti a mellrák, a szívbetegség, az agyvérzés és a cukorbetegség kockázatát is, másrészt stresszoldó hatású az anya számára is. A baba számára pedig azért, mert az anyatej ideális összetételű, könnyen emészthető táplálék számára, erősíti az immunrendszerét és hosszútávú védelmet biztosít sok betegséggel szemben, segíti az agy fejlődését, csökkenti a viselkedési problémák kialakulásának kockázatát.


Anyatejjel és szoptatással kapcsolatos kutatások

Anyatejjel a rák ellen

Robert Karlsson A svéd Lund Egyetem és a Götenburg Egyetem kutatói az anyatejből származó olyan vegyületet találtak, ami képes a ráksejtek elpusztítására. A HAMLET-nek (Human Alpha-lactalbumin Made Lethal to Tumour cells) nevezett különleges anyagot néhány éve fedezték fel, és most lehetővé vált, hogy embereken teszteljék.

Azoknak a hólyagrákos betegeknek, akiket ezzel az anyaggal kezeltek, elhalt rákos sejtek jelentek meg a vizeletében a kezelést követően, ami reményt kelt arra nézve, hogy rákgyógyszerré lehet fejleszteni ezt az anyagot. Az anyagot közvetlenül a ráksejtekhez injekciózták be, és a daganat mérete öt napon belül lecsökkent.

A laborvizsgálatok szerint a HAMLET negyvenféle ráktípus ellen hatásos, ugyanakkor az egészséges sejtekre nincs hatással.

Roger Karlsson a Göteburgi Egyetemről a Telegraph-nak nyilatkozva "a HAMLET" nevű anyagról elmondta, hogy a tejben levő alfa-laktalbumin és a baba gyomrában jelenlevő olajsav (oleic acid) kölcsönhatásakor jön létre. Karlssont idézve: - Ilyen összefüggésben az anyatejes táplálás ténylegesen csökkenti a rák kockázatát a kisbabákban.

Források: Telegraph és plosone.orgSzoptatás és mentális egészség

Az ausztráliai Telethon Gyermekegészség-kutató Intézet 2900 terhes nőt vont be a kutatásba, majd 14 éven át követték nyomon a gyerekek fejlődését. A vizsgálat során felmérték a gyerekek mentális egészségi állapotát 2, 6, 8, 10 és 14 éves korukban és megállapították, hogy azoknak a kisbabáknak, akiket több mint hat hónapig szoptattak, jelentősen jobb volt a mentális egészségi állapotuk a gyermekkoruk során.

Forrás: A kutatás leírása az USA Egészségügyi KönyvtárábanPicasso: Anya és gyermekeŐssejtek az anyatejben

Mark Cregan A babák testi-lelki fejlődésében kulcsfontosságú anyatej új megközelítésben is az érdeklődés előterébe került 2008-ban, amikor ausztrál kutatók kimutatták, hogy az anyatej őssejteket tartalmaz.

A felfedezés a véletlennek köszönhető, ugyanis a a perth-i University of Western Australia kutatói gyermekegészségügyi kutatásaik közben bukkantak rá háromféle őssejt-típusra az anyatejben. Kimuatták, hogy ezeket az ősssejteket újra lehet programozni, átalakíthatók más sejttípusokká. Így Dr. Mark Cregan, a kutatás vezetője bizakodik, hogy öt éven belül a tudósok anyatejből nyert őssejteken kutatják olyan súlyos állapotok terápiáját, mint a gerincsérülés, cukorbetegség vagy a Parkinson-kór.

A felfedezés kiindulópontja lehet további izgalmas megállapításoknak az anyatej szerepével kapcsolatban. Dr. Cregan szerint az anyatej nemcsak a csecsemő táplálkozási igényeit elégíti ki, hanem megadja az irányt a fejlődésére egészen a felnőttkorig. Az ausztrál kutatók nemcsak őssejteket találtak, hanem az immunrendszer fontos összetevőit is, amelyek túlélik a baba hosszú emésztőrendszerét.

Forrás: www.sciencewa.net.au


Az UNICEF álláspontja

Az UNICEF a szoptatásról

Szoptató anya Idézet az UNICEF magyarországi honlapjáról:

Az UNICEF, a WHO és partnereik azt ajánlják, hogy az anyák csecsemőiket azok 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplálják. Az újszülött legideálisabb tápláléka az anyatej. Könnyen feldolgozható és fontos immun anyagokat tartalmaz. Az anyatej tulajdonképpen a csecsemő első védőoltása, megóvja az újszülöttet egy sor betegségtől.

Azok a gyermekek, akik tápszeren növekednek, négyszer gyakrabban kaphatnak el betegségeket. .... A megfelelő ideig,azaz legalább 6 hónapig tartó szoptatás csökkenti az allergiás megbetegedések és a későbbi elhízás veszélyét. A szoptatás emellett erősíti az anya és gyermeke közötti érzelmi kötődést. Egyes felmérések szerint a szoptatott csecsemők IQ-ja magasabb. A WHO és az UNICEF által indított, ún. Bababarát Kórház Kezdeményezés célja, hogy a kórházak a szülést követően ne válasszák el az újszülötteket az édesanyjuktól, ezzel is támogatva a szoptatást. Magyarországon eddig 10 szülészeti intézmény nyerte el a Bababarát kórház címet, mert megfelelt a szigorú nemzetközi követelményrendszernek.

Forrás: www.unicef.hu


Videók a szoptatásról

Egy lírai videó a szoptatásról

.Vicces jóga szoptatás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, és havonta tájékoztatjuk újdonsá-
gainkról, akcióinkról és hasznos ötleteket adunk az egészséges életmódhoz.
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím


A TERMÉKEKET A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT VISZI HÁZHOZ; DÍJA: 15.000 FT VÁSÁRLÁSI ÉRTÉK ALATT 1524 FT, FELETTE INGYENES. KAPOSVÁRON SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA DOTERRA ILLÓOLAJOKKAL

ÚJ TERMÉK: KURKUMA KAPSZULA

ANYATEJES TÁPLÁLÁS

ECHO TV INTERJÚ A TÁPLÁLÉKOK SZEREPÉRŐL

INFLUENZA

A FLAVIN 7 ITAL ÉS A FLAVONOID TERMÉKCSALÁD

Q10 KOENZIM - TÖBB ENERGIA, JOBB IMMUNVÉDELEM

Olimpiq kapszula CUKORBETEGEKNEK

ÚJDONSÁGAINK ÉS KERESETT TERMÉKEINK>>

FRUITCAFÉ, A GYÜMÖLCSPRESSZÓ

AZ ÍGÉRETES GRÁNÁTALMA


A LÚGOSÍTÓ LUCERNA>>

FLAVIN77 - A LEGMAGASABB FLAVONOID TARTALOM>>

AZ IZGALMAS KENDER

AFRODIZIÁKUMOK,
SZEXUÁLIS VÁGYKELTŐK


A ROBORÁLÓ BÚZACSÍRA

ÁLLATI TANÍTÁS, EMBERI GYÓGYULÁS ŐSSEJTFOKOZÓVAL

HOMOKTÖVIS - A TIBETI MEDICINA KINCSE

VEGETARIÁNUSOKNAK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD - ETKA ANYÓ

CURRENT MOON


Locations of visitors to this page

Google
Személyes blogom a blog.hu-n:
Láss csodát!


Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap


SHP HONLAPVARÁZSLÓ

Loading...


A honlap tartalmának bármilyen felhasználása előzetes engedélyhez kötött.
Copyright 2008-2010
Minden jog fenntartva
FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK