FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK

Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó


Egészséges életmód - Etka anyó titkai

Az 1920. január 1-én született Etka anyó 55 évesen kezébe vette a sorsát, és betegségét leküzdve ma már fiatalos egészséggel éli életét. Példájából mindnyájan erőt és bátorságot meríthetünk.Etka jóga erőgyűjtő és fejlesztő módszer

Etka anyó Az Etka jóga a velünk született természetes légzés, tartás és mozgás megtartására és visszaszerzésére törekvő módszer. Hatására a helytelen testtartásból származó túlnyújtott hátizom, a megrövidült mellizom lassan megerősödik, a természetes testtartás és mozgás egyre kellemesebb élménnyé válik.Etka anyó - az Etka jóga megalkotója

Etka anyó a gyűrűn Az Etka Jóga (torna) megalkotója a Szegeden élő 87 éves Etka anyó, aki szívbeteg gyermekként nyitott hátgerinccel jött világra, a fizikai munkától, tornától eltiltva 55 évet élt le betegen testi és lelki fájdalmak között, majd az általa kidolgozott módszer segítségével megtanult betegség és fájdalom nélkül élni. Ma is aktívan ténykedik egy huszonéves lelkesedésével, energiájával.Motiváló képsorok a görkoris Etka anyóról

Etka anyó önmagáról: "Sok évet töltöttem különféle keleti és nyugati öngyógyító, személyiségfejlesztő módszerek kipróbálásával önmagamon. Észrevettem, hogy általában a gerinc felső harmada és a nyaki gerincszakasz merev, a mellkas horpadt. A vérkeringés csökkentett az agyi erekben. E felismerés alapján fejlesztettem ki testvéremmel együtt módszeremet, melynek lényege egy állandóan létrehozható gerincmozgás, mely hosszú távon megőrzi vagy visszaállítja a gerincoszlop fiziológiailag természetes állapotát."
A törzsasztal riportfilmje Etka anyóról

Idézet a Törzsasztal honlapjáról: "Az érdekes embereket bemutató filmsorozat következő részében Kártyikné Benke Etkát, vagy ahogyan az ország ismeri Etka Anyót mutatjuk be. A szegedi hölgy 55 éves koráig úgy élt, mint a legtöbben, tudomásul véve, hogy az ember öregen és betegen hal meg. Ekkor azonban jelentős változás állt be életében és az azóta Etka Jóga Módszer néven szabadalmaztatott program segítségével hihetetlen fizikai és szellemi változáson ment keresztül. A 83 éves életvidám, temperamentumos hölgy olyan kondíciónak örvend, amit egy húsz éves is megirigyelhet. Görkorizik, gyűrűn, bordásfalon függeszkedik, bonyolult jógagyakorlatokat végez és a betegséget csak hírből ismeri. Etka Anyó abból indul ki, hogy a jóga, a természetes gyógymódok, az orvostudomány mind a természet gyógyító erőinek a megértésére épül. A cél tehát az egészség megőrzése, vagy visszaszerzése a TERMÉSZET építő erőinek felszabadításával. Mindez többek között a gerinc és a nyaki csigolyák tudatos edzésével, az elhanyagolt tüdő térfogatának növelésével, a tüdő, a szív, munkájának segítésével, az agyi vérszegénység megszüntetésével lehetséges. Az eredményről és a módszer hatékonyságáról mindenkit meggyőz az Etka Anyóról szóló harminc perces film."

A Törzsasztal riportfilmje Etka anyóról itt tekinthető meg.Etka anyó a testünk használatáról

Etka anyó

Amikor a testünket és a tudatunkat harmóniába szeretnénk hozni, a legtöbben azt tanácsolják "menj el jógázni". Megjegyezzük, elhatározzuk, hogy megismerkedünk vele, de akkor még nem tudjuk, mit is rejt ez a szó. Etka Anyó, ahogyan a legtöbben ismerik, 55 évesen talált rá a különböző jóga-irányzatokra. Idén szilveszterkor lesz 90 éves, de napjainkra ismét rendelkezik azzal a rugalmassággal, mozgásképességgel, amivel egy csecsemő. És ez még csak a figyelemfelkeltés volt, a többit mesélje el ő maga.

– Engem is elkápráztatnak a keleti jógamesterek és a shaolin papok bámulatos erőt, mozgáskészséget kifejlesztő képességei. Például fel tudnak ugrani több métert a levegőbe és ott is maradnak. Ez az az erő, mely a bolygónkat megtartja, és a testünket is, ha arra van igényünk, hogy ezt a képességet fejlesszük ki önmagunkban – magyarázza Etka Anyó.

A karate mester szétveri tenyere élével a téglát, agyonüti a bikát, a tornász hármas szaltót ugrik a levegőben. Bármilyen sportot vagy táncot tanul meg az ember, elkápráztatja közönségét, ahogyan a betanult mozgás közben a testével bánik. De amint abbahagyja a produkciót, lejön a színpadról vagy a küzdőtérről, mozdulataiból máris hiányzik az ősi, vele született keresztező-mozgás. Ez azt jelenti, hogy a szív érzőközpontjából mozdul a gerinc és körülötte a törzs is.

Saját testünket korlátozzuk

Ha ezeket az ősi mozdulatokat elhagyjuk, akkor akár tudunk róla, akár nem, mozgáskorlátozók vagyunk. A pangó vérkeringés hatására romlik a szem, őszül a haj, esetleg megindul a kopaszodás, és rossz lesz a közérzet is. Annak ellenére, hogy különleges képességeket fejlesztettünk ki önmagunkban. Pedig számunkra a különleges, ritka adottságok nem nélkülözhetetlenek.

– Az idő múlásával felismertem, hogy mi emberek is úgy jövünk a világra, hogy képesek vagyunk frissen és rugalmasan használni a testünket, ott, ahol éppen vagyunk, külön időráfordítás nélkül, mint bármely más gerinces élőlény. Ezt a felismerésemet elkezdtem oktatni. Amikor az emberek észrevették, hogy másként tanítok, mint a többi irányzat képviselői, elnevezték Etka Jóga Erőgyűjtő Módszernek. Felismertük, hogy a jóga az ember és a természet közötti kapcsolat megértése, aki elsajátítja és gyakorolja, az összes szervét a helyére tudja tenni. Őssejtként cseréli a levegőt, ahogyan a csecsemők, és frissen tartja a vérkeringését.

Az elhanyagolt, de létfontosságú gerincszakasz

Az ösztönös légcserével az emberi test úgy reagál a levegőre, mint a szivacs a vízre. Ha a szivacsot összenyomjuk, akkor kimegy belőle a víz, ha elengedjük, ismét megtelik. Az emberi test ugyanígy viselkedik levegő hatására. Ha az izmokat összehúzzuk, sejtjeink kilélegeznek, a test térfogata enyhén csökken. Amikor pedig elernyesztjük az izmokat a sejtek belélegeznek, és a test térfogata enyhén növekedik. Aki az összes sejtjét egyszerre tudja oxigénhez juttatni, elűzi a fájdalmakat, megelőzi a betegségeket és jó lesz a közérzete.

Ehhez azonban arra van szükség, hogy a gerincnek ismét azt a szakaszát használjuk, amit csecsemőként ösztönösen mozgattunk. Ez a szív, lapocka területén található gerincszakasz, aminek segítségével néhány hónaposan hason fekvésből legelőször felemeltük a fejünket. A legtöbben helytelenül, nyaktőből akarjuk indítani a nyak mozgását, és még sorolhatnánk a hibákat, amit elkövetünk.

A legalapvetőbb, amit el kell sajátítanunk, hogy természetes testtartásban a nyakszirti és a keresztcsonti csigolyáinkat súlyvonalba helyezzük. Figyeld meg, mi történik a testedben, ha felállsz. Ha összehúzod a farizmodat és a lapockákat, akkor észreveszed, hogy a mellkasod domborodik, a hasfalad visszahúzódik, és a fejed is visszakerül a helyére.

Úgy érzed, a levegőnek egyenes útja van a testedben. Ilyenkor kerülnek helyére a szerveink. A hagyományos irányzatokban is remek eredményeket lehet elérni, sok-sok külön időráfordítással, de a velünk született képességeink használata külön időráfordítás nélkül, bárhol alkalmazható.

Csak rajtad múlik a javulás

A saját testünket csak mi tudjuk valójában helyrehozni, sem a masszőr, sem az orvos nem képes arra, hogy helyettünk pezsdítse fel a vérkeringésünket, vagy egy időben lecsökkentse az egész testünkben. Akinek fájdalmai vannak, azt jelenti, hogy bizonyos pontokon nem megfelelő a vérellátása. A vérkeringésünk tudatos felpezsdítésével a fájdalomérzetet meg tudjuk szüntetni.

– Mióta így élek, eldobtam a szemüvegem, nem kell a hajfesték és egyetlen gyógyszer sem ment le a torkomon – magyarázza felismerésének áldásos hatásait Etka Anyó.

Miért nem kell a hajfesték? Mert a fejbőrben is ugyanúgy megélénkül a vérkeringés, ezáltal az őszülő hajszálak visszanyerik eredeti színüket. Ha elszántad magad, hogy kipróbálod a módszert, hosszú folyamat lesz visszaszerezni a veled született képességeidet, de már az első alkalommal tudni fogod, mi az, amin változtatni kell.

A vérkeringés frissen tartását az izmok összehúzásával és elernyesztésével lehet elérni. Mindegy, hogy szellemi vagy fizikai munkát végzünk vagy, hogy melyik kultúrához tartozunk, ez a módszer minden más irányzatban is óriási segítség. A velünk született képességek gyakorlásával egyre könnyebben érjük el eredményeinket, és ismét kialakul az egyéni táplálkozáshoz való igényünk. Frissek, rugalmasok, fáradhatatlanok leszünk és a többi ember támadásai sem hatnak ránk többé.
Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/160499Kártyikné Benke Etka: A Nap és Föld között

A könyv az Etka jóga erőgyűjtő és -fejlesztő módszert mutatja be. Bátorító idézetek Etka anyó könvyéből:

Befejezett fejlődés nem létezik. Az a csodálatos, hogy az emberi fejlődés beláthatatlan, végtelen, mint a minket körülölelő tér, idő és erő.

Amiről nem tudsz, arra nincs igényed.

Nem könnyű elfogadni, hogy nekünk is van javítanivalónk, különösen, ha meg vagyunk győződve arról, hogy mindent a lehető leghelyesebben teszünk önmagunkkal és magunk körül.

Sokféle módon lehet és tudunk segíteni egymásnak, de legyünk mindig a tudatában annak, hogy a másik ember nem teheti meg helyettünk azt, ami csak akkor hat ránk, ha mi magunk tesszük.

Hatalmas regeneráló erők működnek bennünk, ha nem gátoljuk őket.

Akkor értjük meg a természet és az ember kapcsolatát, önmagunkat, egymást, körülöttünk a világot, amikor mindenféle görcsös feszülés alól tudatosan felszabadítottuk magunkat, amikor minden gondolatunk, lélegzetvételünk, mozdulatunk élménnyé válik.

Ha te boldog vagy gyermekem, másokat is azzá teszel!A Zöld Újság Etka anyóról

Részlet a zoldujsag.hu cikkéből Etka anyóról:

Anyóval Tégláson találkoztam, egy jóga-rendezvényen. Azonnal javasolta, hogy tegeződjünk, számára ez természetes, mert lazább, közvetlenebb a társalgás. Elmondta az Etka-jóga lényegét. Hihetetlen, milyen egyszerű alapokra épül: a helyes légzésre és testtartásra. Minden mozdulatot a lapockák közötti csigolyaszakaszból kell kiindítani - mert akkor mozdul a gerinc természetesen -, és a mellkasból - a szívre ható mozdulatból. Ha ezt tesszük, segítjük minden életműködésünket. Az izmok feszítése és lazítása során gyűjteni tudjuk az energiákat, de ennek segítségével eltávoznak az érfalakra és az izmok közé lerakódott méreganyagok is. Ez Anyó módszerének lényege. A lapocka közötti csigolyaszakaszt is jól ki kell lazítani, mert általában ott vannak letapadva, lemerevedve a csigolyák és az izmok. Helyes testtartásban sokkal öntudatosabb, határozottabb, magabiztosabb embernek érezzük magunkat. Ezzel párhuzamosan a gondolatainkat is irányíthatjuk, ami hatással van a tudatunkra. Nekünk kell nyitnunk az emberek felé, mert akkor a környezetünk pozitívan jelez vissza. Igaz az a mondás, hogy minél többet adunk, annál többet kapunk.

„Rakjuk helyre a fejünket!" - mondja Anyó. Hát nincs a helyén? - csodálkoznak a jelenlévők. Nincs bizony. Pedig úgy jöttünk a világra, hogy mindenünk a helyén volt. De már gyermekkorunkban elrontjuk a testtartásunkat. Amikor azt mondják a kisgyereknek, hogy ne ugrálj, ülj le szépen vagy ne rohangálj, akkor szegény összehúzza magát, vállait lelógatja, fejét lebillenti, s felveszi a rossz testtartást. Amire kikerül az iskolapadból, már megszokja, ez válik számára természetessé. Ezért szükséges helyre rakni a fejünket. Ha az a helyén van, akkor jó a testtartásunk, egyenes a gerincünk.
- Emeld, domborítsd erősen a mellkasod! Figyeld, ahogy emelkedik. A hasfalad visszamegy a helyére. Javul a légzésed, a mellizmod erősen tart, a hátizmod is a rendeltetésének megfelelő helyzetbe kerül. Nem emelkedik a hátad jobban, mint a mellkasod. A farizmodban is tartást érzel, a nyakad sem bukik előre. A gerinced a két lapockád között mozdul, onnan emeled fejed.
Néhány egyszerű gyakorlat után a jelenlévőket mintha kicserélték volna. Az első öt-tíz perc volt csak szokatlan, hiszen nem dőlhettek hátra, a szék szélén ülve egyenes háttal, kidomborított mellkassal végezték az Anyó által diktált mozdulatokat. Lassan megértették, honnan van Neki annyi energiája.
- Az erő, ami megtartja a bolygókat, hogy ne tartana meg minket? Részei vagyunk a világegyetemnek, ezért rengeteg erővel rendelkezhetünk. Az erő kimeríthetetlen, megszűntetni nem lehet. El kell vennünk csupán. Bármire képesek vagyunk, csak életet nem tudunk teremteni és megszüntetni, mert az maga örök. - mondta. Valaki megkérdezte, hogy nem fájdul-e meg a háta, mire több száz kilométert levezet, ha nem támaszkodik? Anyó nevetve válaszolta, hogy akkor fájna, ha megtámasztaná. Ezután elmesélte, hogy a közelmúltban görkorcsolyázás közben elesett és eltört a keze. El kellett mennie az orvoshoz, hogy az összerakja a csontjait, de helyes testtartással és légzéssel a fájdalmat minimálisra tudta csökkenteni, és a törés is hamar összeforrt. Pedig a „kilencedik évtizedben" ez már nem megy olyan könnyen. De akarta, és sikerült.

Azt is megmutatta, hogy mire képes most. Bármikor, bemelegítés nélkül azt csinál testével, amit akar. Teljesen friss, rugalmas, oda „teszi", csavarja kezét-lábát, ahová akarja. S míg egyik pillanatban a széken ült, a másikban már tökéletes spárgában volt, majd kézen, fejen állt. Akkor mi miért ne lennénk képesek ugyanerre? Gondoljunk csak vissza arra, hogy Anyó ötvenöt éves koráig beteg volt. Ugye, ezek után nem csodálkozunk azon, hogy módszerét, az Etka-Jógát akkreditálták. Anyó szerint nekünk kell többet tennünk azért, hogy egészségesen éljünk, mert ő csak a „felbujtó"...A világ egyik leghajlékonyabb emberévé szándékozom fejleszteni magam

A www.hegyvidekujsag.hu cikke Szalai Istvánt mutatja be. A cikk szerzője Kiss Erzsébet.

Tanítványból tanár

Az egykor 67 százalékos rokkant beteg, a 45 éves Szalai István a napokban vette át a Testnevelési Egyetemen rekreáció-irányító diplomáját. Célja, hogy a világ egyik leghajlékonyabb emberévé fejlessze magát.

Előadásaiból tudjuk, hogy felesége halála után pszichoszomatikus betegségek sora ásta alá egészségét.

- Gyomor-, vékony- és vastagbélhurut mellett vérző vastagbélgyulladással kezeltek. Volt hasnyálmirigy-gyulladásom, krónikus fülzúgásom. Asztmatikus panaszok, pánikszindró ma, faridegzsába, gerinccsatorna-szűkület keserítették életem. Gerincfájdalmaimat és lábzsibbadásom két kiszakadt gerincsérv okozta. Már előjegyeztek gerincműtétre, amikor egy tévés műsorban meghallottam a nyolcvanas éveiben járó Etka anyó biztató kijelentését: a betegségeinkből való kilábaláshoz létezik más megoldás is. Korábban is hallottam már a jóga terápiás hatásairól, például egy szanatóriumi kezelés során attól a gyógytornásztól, akihez egyéni gerinctornára voltam beosztva. Nem volt veszítenivalóm, Budapesten kapcsolatba kerültem Etka anyó tanítványaival, többek között a tizenkettedik kerületben Tóth Líviával. Nagyon rövid idő alatt, két hónap elteltével kezdtem érezni a kedvező változást.

Mostani, szálfaegyenes testtartását milyen úton érte el?

- Azt a tanácsot kaptam mestere- imtől: ha kidomborítom a mellkasom, "helyére teszem a fejem", megváltoztatom a gondolkodásmódomat, az élethez való hozzáállásomat, megtanulom elfogadni és szeretni önmagam, tisztelni az életet, akkor megbánthatatlan és megsérthetetlen leszek.

Mennyi időt gyakorolt naponta?

- Betegségeim meglétekor napi tíz-tizenöt percet voltam képes gyakorolni, amit fokozatosan növeltem. Két hónap elteltével már napi hat órára emeltem az adagot, amit közbeiktatott lazításokkal végeztem. A speciális gyakorlatokkal kilazítottam ízületeimet, az egész gerincoszlopot, kidolgoztam izmaimat. Különös hangsúlyt fektettem a két lapocka közötti csigolyaszakaszra, amit a szív érzőközpontjának neveznek. Ezáltal szinte fáradhatatlanná váltam. Elfogott a tanulási vágy. A napokban a harmadik diplomámat vettem át a TF-en.

A gyakorláson és önképzésen túl mivel foglalkozik?

- Tanfolyamokat és előadásokat szervezek, itt további tapasztalatokat szerzek a résztvevőktől. Bemutatom azokat a gyakorlatokat, amelyeken keresztül mások is javíthatnak egészségi állapotukon, illetve a még ki nem alakult betegségeket is képesek megelőzni. Házhoz járok súlyos betegekhez. Személyes jelenlétemmel hitet akarok önteni az útkeresőkbe, hogy amit én már elértem, arra mások is képesek.

Melyek a távolabbi céljai?

- A világ egyik leghajlékonyabb emberévé szándékozom fejleszteni magam. Arra vágyom, hogy minél kevesebb beteg ember legyen körülöttem. Terjesztem azt az erőgyűjtő módszert, aminek lényege, hogy a velünk született ősi, természetes képességeinket újra felszínre hozzuk.

Mi a helyzet az idősebb korosztállyal?

- A javulás egyáltalán nem kor függvénye. Saját gondolatunk irányítása, valamint a rendszeres napi gyakorlás által bárki javulást érhet el, bizonyítja mindezt követőink sokasága.A tv2 a 90 éves Etka anyóról

90 éves, és jobb formában van, mint sokunk harmad ennyi idősen. Etka anyó változatlanul vallja: a légzésünkön múlik minden. Súlyzók tehát a kukába, elég hajlongani, pörögni, és lógni kicsikét.Egészséges öregek a világ más tájain

Mi az egészséges százévesek titka?

Fára mászó, futó, táncoló, tornázó öregek Okinawán, Japánban. CNN riport (angolul)
Egészségmegőrző étrendkiegészítők és Newton-pad gravitációs állvány a webáruházban
Keresés a honlapon


Iratkozzon fel hírlevelünkre, és havonta tájékoztatjuk újdonsá-
gainkról, akcióinkról és hasznos ötleteket adunk az egészséges életmódhoz.
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím


A TERMÉKEKET A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT VISZI HÁZHOZ; DÍJA: 15.000 FT VÁSÁRLÁSI ÉRTÉK ALATT 1524 FT, FELETTE INGYENES. KAPOSVÁRON SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA DOTERRA ILLÓOLAJOKKAL

ÚJ TERMÉK: KURKUMA KAPSZULA

ANYATEJES TÁPLÁLÁS

ECHO TV INTERJÚ A TÁPLÁLÉKOK SZEREPÉRŐL

INFLUENZA

A FLAVIN 7 ITAL ÉS A FLAVONOID TERMÉKCSALÁD

Q10 KOENZIM - TÖBB ENERGIA, JOBB IMMUNVÉDELEM

Olimpiq kapszula CUKORBETEGEKNEK

ÚJDONSÁGAINK ÉS KERESETT TERMÉKEINK>>

FRUITCAFÉ, A GYÜMÖLCSPRESSZÓ

AZ ÍGÉRETES GRÁNÁTALMA


A LÚGOSÍTÓ LUCERNA>>

FLAVIN77 - A LEGMAGASABB FLAVONOID TARTALOM>>

AZ IZGALMAS KENDER

AFRODIZIÁKUMOK,
SZEXUÁLIS VÁGYKELTŐK


A ROBORÁLÓ BÚZACSÍRA

ÁLLATI TANÍTÁS, EMBERI GYÓGYULÁS ŐSSEJTFOKOZÓVAL

HOMOKTÖVIS - A TIBETI MEDICINA KINCSE

VEGETARIÁNUSOKNAK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD - ETKA ANYÓ

CURRENT MOON


Locations of visitors to this page

Google
Személyes blogom a blog.hu-n:
Láss csodát!


Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap


SHP HONLAPVARÁZSLÓ

Loading...


A honlap tartalmának bármilyen felhasználása előzetes engedélyhez kötött.
Copyright 2008-2010
Minden jog fenntartva
FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK