FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK WEBÁRUHÁZ

Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó


A kurkuma

Kurkuma - az élet arany fűszere

Kurkuma növény

A kurkuma Dél-Ázsiában őshonos, népszerű trópusi fűszernövény, amit Indiában szinte minden ételrecept tartalmaz. Nemcsak az íze és színe miatt használják, hanem mert tartósítja is az ételeket.

India a fő termőterülete, ezenkívül Kínában, Taiwanon, Indonáziában, Sri Lankán, Peruban, Ausztráliában és Afrikában is termesztik.

Ugyanakkor az indiai hagyományos, ajurvédikus orvoslásban évezredek óta megbecsült gyógynövényként is számon tartják: használják gyomorbántalmak esetén az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása miatt, és vértisztítóként is és általános gyógyító szerként sokféle gyulladásos tünet esetén, pl ízületi fájdalmak, ezenkívül a sebgyógyulást gyorsító hatása miatt. .

Az elmúlt kb. 60 év szerteágazó kutatásai pedig biztató eredményeket produkáltak a kurkuma gyógyhatásával kapcsolatban számos betegség esetén: pl. érelmeszesedés, rák (vastagbélrák, hasnyálmirigyrák), Alzheimer-kór, cisztás fibrózis, tüdőbetegségek, bőrbetegségek, gyulladásos bélbetegségek, cukorbetegség.

Az indiai vallási szertartásokon is hagyományos szerepe van.

Intenzív sárga színe miatt mint festőnövényt is használják Az indiai konyha nélkülözhetetlen fűszere, és a 'curry' fűszerkeverékek alkotórésze.A kurkuma fő hatóanyaga - a kurkumin

Kurkuma válogtása Indiában

A kutatások arra mutatnak, hogy főleg a kurkumin felelős a kurkuma gyógyászati hatásaiért.

A kurkuma legaktívabb hatóanyagát, a kurkumint közel kétszáz éve izolálták először. A kurkumin a kurkuma sárga színű festékanyaga, egy polifenol vegyület, s mint ilyen, erős antioxidáns, ami véd a szabadgyökök sejtkárosító hatásától és élénkíti a szervezetet.

A kurkuma egy újra felfedezett ősi 'csodanövény', aminek jótékony hatásait kutatások vizsgálják. A kutatások méreteire jellemző, hogy a "curcumin" keresőszóra 3222 tudományos hivatkozás jelenik meg az amerikai PubMed kutatási adatbázisban.

"A kurkumin orvosilag ígéretes lehetőség, mert a gyulladás és az oxidatív stressz oly sok betegség kialakulásához hozzájárul, mint pl. az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, artritisz és a különböző daganatok" - Gregory Cole professzor ( David Geffen School of Medicine, UCLA egyetem), aki számos vizsgálatot végzett a kurkumával.

„A kurkumin rendelkezik antioxidáns, gyulladásellenes, vírusellenes, antibakteriális, gombaellenes és daganatellenes aktivitással, és így potenciális szer különféle rosszindulatú betegségek, cukorbetegség, allergiák, érelmeszesedés, Alzheimer-kór, multiple sclerosis, és más krónikus betegségek ellen.” - idézet a Texasi Egyetem publikációjából.

A kísérletek tanúsága szerint a kurkumin felszívódása gyenge, ennek ellenére az állatkísérletekben pozitív eredmények jelentkeztek. Hosszútávú humán vizsgálatokra viszont nehéz finanszírozót találni, mert a kurkumin nem szabadalmaztatható természetes anyag.A kurkuma növény

Kurkuma virág

A kurkuma latin neve Curcuma longa, angolul turmeric, hindiül (illetve szanszkritül) haldi, kínaiul dzsiang-huang, magyarul indiai sáfránynak is hívják, bár a sáfrányhoz botanikailag nincs köze: a gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjába tartozik. A valódi sáfránnyal a sárga festőszín pusztán a közös vonás.

Lágyszárú, évelő növény, melynek a föld alatti gyöktörzse, rizómája adja a fűszert. Szép virága miatt cserepes dísznövényként is egyre kedveltebb.

Termőhelyein friss állapotban is használják a gyökértörzset, máshol csak por formájában.

A kurkuma ph-indikátorként viselkedik: lúgos közegben sötétebb, pirosasabb színűvé válik, savas környeteben pedig halványabb sárgává.Kurkuma és az ízületek egészsége

Kurkuma gyökér A kurkuma enyhíti az ízületi gyulladást és az azzal járó fájdalmakat, mivel a fájdalom nagyrészt a gyulladásból származik. A kurkumának általános gyulladáscsökkentő hatása van.

Tudományos kutatás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22407780 - 2012-ben megjelent indiai vizsgálat a kurkumin hatásosságát és biztonságosságát igazolta rheumatoid arthritis - sokízületi gyulladás - esetén. A kutatást az indiai Kerala államban végezték 45 beteg bevonásával.

Egyes kutatások szerint a kurkuma gyulladáscsökkentő hatása vetekszik bizonyos gyógyszerekével, ráadásul mellékhatások nélkül.

Bharat B. Aggarwal kutatásai szerint a kurkumin elnyom egy olyan molekulát, ami a szervezet gyulladásos reagálását kapcsolja be: http://www.jbc.org/content/270/42/24995Kurkuma és sebellátás

Kurkuma por Sebfertőtlenítés - Baktérium- és mikróbaellenes hatása miatt jó fertőtlenítőszer; kisebb sebek ellátására is használják, pasztaként rákenve a sebre vagy hintőporként rászórva.

Egyes sebtapaszgyártók is hasznáják a sebtapaszon, mert fertőtlenít és gyorsítja a gyógyulást, a seb regerenerációját.

Bőrgyulladások, psoriasis, ekcéma estén is beszámolnak hatásáról..Máj védelme

A máj komoly méregtelenítő munkát végez a szervezetben. Ha ezt nem tudja megfelelően ellátni, akkor sokféle tünet léphet fel, pl. magas koleszterin vagy valamilyen allergia. A kurkuma segíti a máj működését azáltal, hogy serkenti az epehólyag működését és az epe kiválasztását.A szív és érrendszer védelme

A kurkuma védi a szívet, javítja a vérkeringést.

A kurkuma akadályozza a vérlemezkék összetapadását, megakadályozza a vérrögképződést, a trombózis kialakulását.

Szívvédő hatása is van a kurkumánakKurkuma és a daganatok

A kurkuma szerepe a rákmegelőzésben és rákterápiában - Egyes kutatások szerint a kurkuma meggátolja a daganatokban az új hajszálerek képződését. Laboratóriumi kísérletek azt igazolták, hogy a kurkuma elősegíti a rákos sejtek apoptózisát (természetes programozott sejthalál).

Immunmoduláns hatása miatt szerepe lehet a rákmegelőzésben. Az amerikai National Cancer Institute is mint potenciális daganatellenes szert határozza meg. A laboratóriumi és állatkísérletek után, már klinikai kísérletek is folynak több helyen az USA-ban.

Egy 2004-es állatkísérlet szerint, ha kurkumint adtak a Taxol nevű, mellrák esetén gyakran használt kemoterápiás szer mellé, az fokozta a gyógyszer hatását és csökkentette a terápia toxikus hatását, ugyanakkor a terápia hatása ugyanolyan erős maradt.

A Texasi Egyetem M.D.Anderson Center intézetében végzett állatkísérletek szerint a kurkuma gátolta egy bőrrák, a melanoma növekedését és megakadályozta a mellrák tüdőbe való terjedését.

Egy 2013-as kínai eredmény szerint a kurkuma hatóanyaga, a kurkumin kemopreventív tulajdonsággal rendelkezik többféle rák esetén, de a molekuláris mechanizmusok, amelyek révén apoptózist indukál a rákos sejtek esetében és gátolja a rákos sejtek proliferációját, azaz szaporodását, nem egyértelműen tisztázott. Prosztatarák sejtvonalon végzett kutatás a kurkumin hatásáról a sejtciklusban azzal az eredménnyel zárult, hogy a kurkumin ígéretes szer androgén-függő és androgén-független prosztatarák kezelésére egyaránt.Alzheimer-kór

Alzheimer-kór - Biztató amerikai eredmények születtek a kurkuma neuroprotektív hatása révén az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében.

"A csoportunk több modellben vizsgálta a kurkumint Alzheimer-kórra vonatkozóan és azt találtuk, hogy nemcsak az oxidatív károsodást és a gyulladást csökkenti (ahogy az várható volt), hanem csökkenti az amiloid felhalmozódást és a szinaptikus marker veszteséget is, és ösztönzi az amiloidok fagocitózisát és kitisztulását.." - az UCLA egyetem kutatói

A kurkuma jótékony hatását sejtik a mögött az adat mögött is, hogy az Alzheimer-kór előfordulása Indiában a 70-79 éves korosztályban a világon a legalacsonyabb. 4,4-szer kevesebb, mint az Egyesült Államokban.

Egy állatkísérletben azt találták, hogy a kurkumin lassította a béta amiloid plakkok felszaporodását az agyban. E fehérje plakkok lerakódási folyamatát az Alzheimer-kór kialakulásának kulcstényezőjének tekintik, mivel ezek a lerakódások akadályozzák az idegsejtek közötti impulzusátvitelt. Ez a kísérlet annak következménye volt, hogy a kutatócsoport egyik tagja felismerte, hogy a kurkumin szerkezete nagyon hasonlít ahhoz a festékéhez, amivel a plakkot megfestették, és a kísérletben bebizonyosodott, hogy tényleg hozzátapad a kurkumin az amiloid plakkokhoz.

A Chemical and Engineering News szerint a téma azért is fontos, mert a 2012. júliusi cikk szerint csak az Egyesült Államokban 5 millió Alzheimer beteg van, és a helyzet romolni fog: a becslések szerint 2050-re már 16 millió amerikait fog érinteni a betegség, ami 1,1 billió dolláros éves kiadást jelent, ha nem találnak megoldást.Egyéb jótékony hatások

Továbbá, a kurkumának számtalan egészségi állapotban tulajdonítanak jótékony hatást: Például:

Rendszertelen menstruáció, fájdalmas menstruáció
Macula degeneráció
Cukorbetegség
A tápcsatorna problémái
Alzheimer-kór

Kurkuma kutatások: a greenmedinfo.com oldalon 5000 tudományos anyag átnézése alapján 600 lehetséges jótékony egészségvédő hatást állapítottak meg a kurkumával, illetve a kurkumin hatóanyaggal kapcsolatban. A kutatások listája: http://www.greenmedinfo.com/substance/turmericKozmetikai alkalmazás

Kozmetikai alkalmazás: mint bőrregeneráló, anti-aging összetevőt alkalmazzák, arckrémekben, arcmaszkokban. Javítja a bőr túnusát, színét.

A menyasszony esküvői szépítkezésében fontos szerepe van a kurkumának Indiában, Pakisztánban, Bangladeshben és Nepálban.

Újabban fényvédő krémekben is alkalmazzák.Egyéb érdekességek a kurkumáról

Egyéb érdekességek a kurkumáról :

- i.e. 600 körül megemlítik az asszír gyógynövény-gyűjteményben.

- az 1. században élt görög orvos, Pedaniosz Dioszkoridész is megemlíti a kurkumát, mint gyógynövényt.

- A kurkumát kígyómarás és skorpiócsípés esetén is használják Indiában.Szabadalmi per a kurkumával kapcsolatban

Szabadalmi per a kurkuma miattl:

Az 1990-es évek közepén a kurkuma egy szabadalmi per témája lett. A University of Mississippi Medical Center amerikai szabadalmi oltalmat kapott 1995-ben, konkrétan a "kurkuma alkalmazása a sebgyógyításban" témában.

Ez az oltalom kizárólagos jogot biztosította számukra a kurkuma értékesítésére is. Két évvel később panaszt emelt az oltalom ellen az indiai Council of Scientific and Industrial Research (Tudományos és Ipari Kutatás Tanács), megkérdőjelezvén az egyetem "felfedezésének" újdonság voltát.

Az amerikai szabadalmi hivatal felülvizsgálta a szabadalom érvényességét. Indiában, ahol a kurkumát évezredek óta használják gyógyításra, aggodalommal nézték ezt a gazdaságilag és társadalmilag is hátrányos jogi biopiracy-t (biológiai kalózkodást). 1997-ben a szabadalom visszavonásra került. De két évig a szabadalom életben volt annak ellenére, hogy az eljárásnak nem volt újdonság értéke, sőt Indiában évezredek óta fennálló hagyománya van, amint azt végül ősi szanszkrit írásokkal bizonyították, melyek dokumentálták a kurkuma elterjedt és sokoldalú alkalmazását India története során.
Forrás: http://www1.american.edu/ted/turmeric.htmSzintetikus kurkumin

A kurkuma gyógyhatását olyan sokrétűen bizonyította, hogy fő hatóanyagának, a kurkuminnak már előállították szintetikus változatát is, aminek alkalmazásához nagy reményeket fűznek különösen a daganatmegelőzés és -terápia során,

Perspectives on New Synthetic Curcumin Analogs and their Potential Anticancer Properties


A témához kapcsolódó termékek

Kurkuma kapszula

Kurkuma kapszula

Kurkuma kapszula a webáruházban kapható.Prostakozink kapszula

Prostakozink - prosztatát védő gyógytápszer

Prostakozink kapszula - kurkumát, cinket, likopint tartalmazó gyógytápszer a prosztata védelmére. Kapható a webáruházban.Az étrendkiegészítők alkalmazása során kedvező élettani hatások várhatók. De az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem szándékoznak betegséget kezelni, gyógyítani, fogyasztásuk nem helyettesiti a szakszerű orvosi ellátást. A honlapon található információk csak tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek. Betegségével forduljon orvoshoz!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és havonta tájékoztatjuk újdonsá-
gainkról, akcióinkról és hasznos ötleteket adunk az egészséges életmódhoz.
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím


A TERMÉKEKET A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT VISZI HÁZHOZ; DÍJA: 15.000 FT VÁSÁRLÁSI ÉRTÉK ALATT 1524 FT, FELETTE INGYENES. KAPOSVÁRON SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA DOTERRA ILLÓOLAJOKKAL

ÚJ TERMÉK: KURKUMA KAPSZULA

ANYATEJES TÁPLÁLÁS

ECHO TV INTERJÚ A TÁPLÁLÉKOK SZEREPÉRŐL

INFLUENZA

A FLAVIN 7 ITAL ÉS A FLAVONOID TERMÉKCSALÁD

Q10 KOENZIM - TÖBB ENERGIA, JOBB IMMUNVÉDELEM

Olimpiq kapszula CUKORBETEGEKNEK

ÚJDONSÁGAINK ÉS KERESETT TERMÉKEINK>>

FRUITCAFÉ, A GYÜMÖLCSPRESSZÓ

AZ ÍGÉRETES GRÁNÁTALMA


A LÚGOSÍTÓ LUCERNA>>

FLAVIN77 - A LEGMAGASABB FLAVONOID TARTALOM>>

AZ IZGALMAS KENDER

AFRODIZIÁKUMOK,
SZEXUÁLIS VÁGYKELTŐK


A ROBORÁLÓ BÚZACSÍRA

ÁLLATI TANÍTÁS, EMBERI GYÓGYULÁS ŐSSEJTFOKOZÓVAL

HOMOKTÖVIS - A TIBETI MEDICINA KINCSE

VEGETARIÁNUSOKNAK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD - ETKA ANYÓ

CURRENT MOON


Locations of visitors to this page

Google
Személyes blogom a blog.hu-n:
Láss csodát!


Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap


SHP HONLAPVARÁZSLÓ

Loading...


A honlap tartalmának bármilyen felhasználása előzetes engedélyhez kötött.
Copyright 2008-2010
Minden jog fenntartva
FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK WEBÁRUHÁZ