FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK

Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó


Kudzu - Pueraria lobata

A kudzu eredete

Kudzu kúszónövény A kudzu Japán déli részén és Kína délkeleti részén honos, a pillangósvirágúak családjába tartozó kúszónövény. A neve japán eredetű, de elterjedt a kínai neve is: ge-gen vagy fenge. Kínában hagyományos gyógynövénynek számít, virágával és gyökerével is kúrálták a másnaposságot és az alkoholmérgezést.

Gyógynövényként való első írásos említése a i.sz. 100 körül kiadott Shen Nong gyógynövény leírásban szerepel. A hagyományos kínai orvoslásban, láz, megfázás, gyomorproblémák, szomjúság, fejfájás, fülzúgás és magas vérnyomás miatti merev, fájdalmas nyak kezelésére ajánlották. A modern kínai orvoslás is használja angina pectoris, allergiák, migrén és hasmenés esetén. Kínában a kudzut egy másnaposság elleni teakeverékben- xing-jiu-ling - is használják.A kudzu Amerikában

Kudzu kúszónövény Amerikában A kudzu (Pueraria lobata) mint egzotikus dísznövény került Japánból az USA centenáriumi kiállítására 1876-ban, ahol nagy levelei és virágának kellemes illata miatt hamar a kertészek kedvencévé vált.

A gazdasági világválság idején Amerikában sok száz férfi kapott munkát: talajerózió megfékezésére e gyorsan növő kúszónövény telepítették.

Azonban mára már az Egyesült Államok délkeleti részén súlyos gondot jelent az agresszívan terjeszkedő és mindenhova odatolakodó futónövény.

Fotó: Jack Anthony

A hajdan nagyrabecsült kudzut 1972-ben az USDA gyomnövénnyé nyilvánította. Az University of Tennessee Institute of Agriculture videója a kudzu megfékezéséről:
Kudzu és egészség

Kudzu gyökér A kudzu dísznövényként leáldozott Amerikában, viszont a kudzu gyökere gyógynövényként egyre népszerűbbé válik.

A kutatások szerint szerepe lehet az alkoholfüggés és nikotinfüggőség elleni küzdelemben, a kedélyállapot helyreállításában, szabályozza az emésztési folyamatokat, segíthet a változókori tünetek enyhítésében, felgyorsítja a méregtelenítő folyamatokat.

A Wikipedia szerint az 50 legfontosabb kínai gyógynövény között sorolják fel.A kudzu hatóanyagai

A kudzu gyökér gazdag forrása többféle izoflavinnak, többek között tartalmaz puerarint, daidzint és daidzeint. A daidzen gyulladásgátló és mikróbaellenes hatású. A daidzin gátolja a daganatok kialakulását. A kudzu genisteint is tartalmaz, ami leukémiaellenes hatással bír. A kudzu hatással lehet a neurotranszmitterekre - befolyásolja a szerotonin, GABA, glutamát szintet.

Dr. James Duke kutató szerint a kudzu kitűnő forrása a genisteinnek és a daidzeinnek. A genistein ígéretes rákellenes anyag. A daidzein daganatellenes hatást muatott melanoma és leukémia esetén (Bolk, 1996)


A kudzu vasban és más ásványi anyagokban - nátrium, kálcium - gazdag, valamint szénhidrátot, főleg keményítőt tartalmaz.Kudzu és kedélyállapot

1989-ben az Észak-Karolinai Egyetem tudósainak jelentésében az állt, hgoy a kudzugyökér stabilizálja az idegrendszert. Később bizonyíották, hogy a kudzu befolyásolja az agy szerotonin- és dopamintermelését. Ezek a hormonok az idegrendszerre hatnak úgy, hogy biztosítják a folyamatos ingerületvezetést. A dopamin és szerotonin felelős a kedélyállapotért is. Ezeknek a hormonoknak a hiánya szélsőséges hangulatot idézhet elő - a túlzott agresszivitástól kezdve a gyakori idegösszeomláson át a depresszióig. A kudzu hatására a szerotonin és dopamin hosszabb ideig marad a keringési rendszerben, és természetes módon stimulálja az agy jutalmazó rendszerét.Kudzu és metabolikus szindróma

Michael Wyss A metabolikus szindróma a kockázatok olyan csopotját jelöli, ahol az elhízás fokozza a szívbetegségek, a cukorbetegség és a stroke veszélyét.

Ning Peng and J. Michael Wyss, PhD, of the University of Alabama at Birmingham kutatói a Journal of Agriculture and Food Chemistry folyóiratban 2009-ben közzétett tájékoztatása szerint állatkísérletben megállípították, hogy a metabolikus szindróma tüneteit mutató állatok a természetes izoflavinokat tartalmazó kudzu kúra két hónapja után kevesebbet híztak, mnt a kontrollcsoport.. A második hónap végén a kudzut fogyasztó patkányoknak jobb volt a vérnyomása, vércukra és koleszterinszintje mint a kontrollcsoporté - mindez mellékhatások nélkül. Úgy tűnt, hogy a puerarin nevű izoflavonoid, ami csak a kudzuban található, játszotta a fő szerepet. Dr. Wyss szerint a puerarin képes arra, hogy a vércukrot a szükséges helyekre, például az izmokba irányítsa, és elterelje a zsírsejtektől és a véredényektől.

A kudzu, más módszerek (diéta és testmozgás) mellett szerepet kaphat a metabolikus szindróma enyhítésében.

Az UAB (University of Alabama at Birmingham) honlapján található vidóban dr. Michael Vyss beszél a kutatásuk eredményeiről.Kudzu és alkoholfüggés

Scott Lukas A Harvard Medical School kutatásai szerint a kudzu segíthet az alkohol utáni vágy leküzdésében. A Alcoholism: Clinical and Experimental Research 2005. májusi számában Scott Lukas kutató beszámolt önkénteseken végzett kísérletéről.

Lukas kutatócsoportja a Harvarddal kapcsolatban álló Mclean Kórházban rögtönzött 'otthonokat' rendezett be egy laboratóriumban, tévével, hátradönthető fotellel, és a hűtőben sörrel. A végeredmény az volt, hogy akik kudzut szedtek, azok átlagosan 1,8 sört ittak egy alkalommal, míg a placebót szedők 3,5-öt. Lukas szerint a kudzu megemelheti a véralkohol szintjét, és felgyorsítja a hatását, így kevesebb sör ugyanazt a hatást válthatta ki. De ez még nincs bizonyítva.

Korábban, 2003-ban David Overstreet és más kutatók megállapították, hogy patkánykísérletben a kudzu csökkenti az alkohol fogyasztást. Overstreetet idézve: Sok, Kínából származó tapasztat bizonyítja, hoy a kudzu csökkentheti az alkoholfogyasztást az embereknél.

Lukas kísérletéhez az ötletet Dr. Wing Ming Keung, a Harvard Medical School professzora adta, aki a kudzu lehetséges gyógyászati felhasználását tanulmányozta. Keung a kudzu egyik alkotórészét vonta ki olyan gyógyszer előállítása céljából, ami az alkoholfüggőséget csökkenteni tudja.

Kutatások alapján a kudzut nemcsak az alkoholfüggőség ellen ajánlják, hanem a dohányzásról való leszokáshoz is, a nikotinfüggőség enyhítésére.Kudzu és cluster fejfájás

Dr. R. Andrew Sewell (Yale University School of Medicine) a Headache folyóiratban beszámolt arról, hogy a kudzu hatóanyagai az agyi vérkeringést fokozzák. Emailes felmérést végeztek a cluster fejfájással (halmozott fejfájás szindróma) küzdők körében alkalmazott alternatív gyógymódokról. 156 résztvevő közül, 22-en szedtek kudzut. A 22-ből 16-an (11-en időszakos cluster fejfájással és öten krónikus cluster fejfájással küzdöttek) vállalták a további kiértékelést. Kudzu kezelés hatására az időszakos csoport számottevő része a rohamok gyakoriságának csökkenéséről számolt be, és egyharmaduk a rohamok időtartamának csökkenéséről. A krónikus cluster fejfájásos résztvevők 60%-a számolt be ritkább rohamokról, és 40%-nál csökkent a fejfájás időtartama.Kudzu a menopauza tüneteinek enyhítésére

Egy klinikai kísérletben, öt önkéntes, változókori panaszokkal küzdő nő részvételével értékelték a kudzu kivonat ösztrogénszerű hatását. Az eredmények azt mutatták, hogy a kudzu egyértelműen enyhítette ezeket a tüneteket, úgymint a hőhullámokat, frusztrációt, alvászavarokat, bőrszárazságot, magas koleszterinszintet.

A kudzu jelentős mértékben tartalmaz olyan izoflaonoidokat, mint a daidzen és a genistein, melyek segítenek megakadályozni az ösztrogénhiány miatt bekövetkező csontvesztést - amit japán kutatók (Xinxiang Wang, Jian Wu, Hiroshige Chiba, Keizo Umegaki, Kazahiko Yamada, Yoshio Isihmi) állatkísérlettel igazoltak egy 2003-ban publikált tanulmányban a Journal of Bone and Mineral Metabolism foyóiratban.Kudzu és magas vérnyomás

Egy kísérletben kudzu izoflavint - napi 100 mg-ot két részletben - adtak 2-8 héten keresztül. 222 magas vérnyomásos betegnek, akiknek fájt és merev volt a nyaka. 78-90%-uknak csökkentek a nyaki tünetek. 90%-uk javulásról számoltak be egy-két hét múlva. Egyes betegeknl a kúra befejezése után 3-9 hónapon keresztül nem volt visszaesés.Koszorúér betegségek

191 esetben kezeltek koronaér betegséget és angina pectorist kudzu tablettával (tablettánként 10 mg izoflavin) 3-4 tabletta, naponta háromszor. Hatására csökkent az anginális fájdalom, és javult az ECG.

Egy másik esetben 110 főt kezeltek kudzu kivonattal, akiknek koszorúér betegsége volt. 90%-nál lecsökkent az anginális fájdalom, és 43%-uk jelentős javulást mutatott.Kudzu kapszula B6 vitaminnal

Kudzu gyökér kapszula B6 vitaminnal

Kudzu étrendkiegészítő kapszula tartalmaz kudzu gyökér száított őrleményét, Flavin7 bioflavonoid komplexet és B6 vitamint. Megrendelhető a webáruházban.Az étrendkiegészítők alkalmazása során kedvező élettani hatások várhatók. De az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem szándékoznak betegséget kezelni, gyógyítani, fogyasztásuk nem helyettesiti a szakszerű orvosi ellátást. A honlapon található információk csak tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek. Betegségével forduljon orvoshoz!
Keresés a honlapon


Iratkozzon fel hírlevelünkre, és havonta tájékoztatjuk újdonsá-
gainkról, akcióinkról és hasznos ötleteket adunk az egészséges életmódhoz.
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím


A TERMÉKEKET A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT VISZI HÁZHOZ; DÍJA: 15.000 FT VÁSÁRLÁSI ÉRTÉK ALATT 1524 FT, FELETTE INGYENES. KAPOSVÁRON SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA DOTERRA ILLÓOLAJOKKAL

ÚJ TERMÉK: KURKUMA KAPSZULA

ANYATEJES TÁPLÁLÁS

ECHO TV INTERJÚ A TÁPLÁLÉKOK SZEREPÉRŐL

INFLUENZA

A FLAVIN 7 ITAL ÉS A FLAVONOID TERMÉKCSALÁD

Q10 KOENZIM - TÖBB ENERGIA, JOBB IMMUNVÉDELEM

Olimpiq kapszula CUKORBETEGEKNEK

ÚJDONSÁGAINK ÉS KERESETT TERMÉKEINK>>

FRUITCAFÉ, A GYÜMÖLCSPRESSZÓ

AZ ÍGÉRETES GRÁNÁTALMA


A LÚGOSÍTÓ LUCERNA>>

FLAVIN77 - A LEGMAGASABB FLAVONOID TARTALOM>>

AZ IZGALMAS KENDER

AFRODIZIÁKUMOK,
SZEXUÁLIS VÁGYKELTŐK


A ROBORÁLÓ BÚZACSÍRA

ÁLLATI TANÍTÁS, EMBERI GYÓGYULÁS ŐSSEJTFOKOZÓVAL

HOMOKTÖVIS - A TIBETI MEDICINA KINCSE

VEGETARIÁNUSOKNAK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD - ETKA ANYÓ

CURRENT MOON


Locations of visitors to this page

Google
Személyes blogom a blog.hu-n:
Láss csodát!


Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap


SHP HONLAPVARÁZSLÓ

Loading...


A honlap tartalmának bármilyen felhasználása előzetes engedélyhez kötött.
Copyright 2008-2010
Minden jog fenntartva
FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK