FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK

Flavin7-es természetes étrendkiegészítők, vitaminok, őssejtfokozó


Az antioxidáns csokoládé

Az egészséges csokoládé

Csokoládémassza A csokoládé elfogyasztása után kellemes, jó érzés árasztja el érzékszerveinket, mely a csokoládéban található kémiai anyagoknak, valamint a hatásukra felszabaduló "boldogsághormonnak" köszönhető. De a csokoládé nemcsak finom hangulatjavító, hanem a kutatások szerint egészséges is.

Napjainkban számos tudományos publikáció jelenik meg arról, hogy bizonyos csokoládéfajták igen jó hatással vannak az egészségre, a csokoládé egyik alapanyaga, a kakaó antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően. A táplálkozástudományi kutatások szerint eddig a gyümölcs, a tea és a vörösbor voltak a legismertebb flavonoidforrások, de a tudósok felfedezték, hogy a kakaónak is magas a flavonoidtartalma.

A csokoládé, mint ősi kultikus táplálék, napjainkra a táplálkozástudományi szakemberek és a kardiológusok egyik izgalmas kutatási területévé vált.Antioxidánsok és immunrendszer

Ha az immunrendszer működése zavart szenved, a szabad gyökök elszaporodva károsan befolyásolják az egészséges sejtek működését, és elősegítik az öregedési folyamatokat. Károsítják a DNS-t, a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat.

Ezt a negatív folyamatot viszont megakadályozhatjuk az antioxidánsokkal. A növényi táplálékokban (zöldségek, gyümölcsök) jelenlévő antioxidánsok az utóbbi évtizedekben egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek, mivel kiderült, hogy az egészség megóvásában nélkülözhetetlenek. Az antioxidánsoknak kitüntetett szerepet tulajdonítanak az öregedés lassításában és egyes betegségek kialakulásának megakadályozásában.

Az antioxidánsok egy csoportját képezik a flavonoidok; Szent-Györgyi Albert 1936-ban mutatta ki, hogy a flavonoidok csökkentik a hajszálerek törékenységét és áteresztőképességét.Az étcsokoládé javítja a koszorúerek állapotát

Az étcsokoládé antioxidáns hatása védi a szív egészségét. Az Origó 2008.01.21-i cikke szerint az étcsokoládé javítja a koszorúerek állapotát:

A zürichi egyetemi kórház munkatársainak nemrég megjelent tanulmánya szerint az étcsokoládé képes kitágítani a szívkoszorúereket, egyben jelentősen javítja azok általános állapotát, továbbá a vérlemezkék összetapadási hajlamát is csökkenti az erekben. Ezek a hatások már a fogyasztást követő két órán belül jelentkeznek, a flavonoidokban szegényebb tej- és fehér csokoládé esetében azonban nem tapasztalható ilyesmi.

A szívkoszorúereket érintő érelmeszesedés egyik fő oka a magas oxidatív stressz és az antioxidánsok alacsony szintje miatti gyengébb védelem, amelynek következtében romlik az ereket bélelő hámsejtek rugalmassága és fokozódik a vérlemezkék összetapadásra való hajlama. Az étcsokoládéról már régebb óta ismert, hogy a benne található flavonoidoknak köszönhetően erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, aminek következtében egyben szívvédő hatású is (ezek közé a flavonoidok közé tartozik például az epicatechin nevű anyag). Egy zürichi kutatócsoport tagjai szívátültetésen átesett betegeik vizsgálata során nemrég újabb bizonyítékokkal erősítették meg ezt az elképzelést.

Roberto Corti és munkatársai a Circulation c. folyóiratban megjelent tanulmányukban a flavonoidokban gazdag, 70%-os kakaótartalommal jellemezhető étcsokoládé szívkoszorúerekre gyakorolt hatásait vetették össze a kakaót egyáltalán nem tartalmazó sima, "kontroll" csokoládé hatásaival 22 szívátültetett betegnél. A 40 gramm igazi, illetve kakaót nem tartalmazó csokoládé elfogyasztása előtt, illetve két órával később minden résztvevőnél megmérték a koszorúerek állapotát az ereket láthatóvá tevő (angiográfiás) módszer segítségével: a flavonoidokban gazdag csokoládét fogyasztó csoportnál azt tapasztalták a kutatók, hogy a koszorúerek átmérője statisztikailag is kimutatható mértékben nőtt, a kontrollcsoportnál azonban változatlan maradt. További eredmény, hogy az első csoportban az erek jóval rugalmasabbá váltak, a vérlemezkék összetapadásra való hajlama pedig a másik csoporttal ellentétben szintén jelentős mértékben csökkent - olvasható az eredeti tanulmány kivonatában.

Ugyanez a kutatócsoport korábban dohányosok esetében végzett egy a mostanihoz hasonló vizsgálatot: ennek során 25 dohányost osztottak fel két csoportra, és minden résztvevőnek nagyjából 60 gramm (a mostani vizsgálatban szereplővel megegyező kakaótartalmú) ét-, illetve kakaót nem tartalmazó fehér csokoládét adtak. Ebben a felmérésben az alanyok felkari artériájában mérték az erek rugalmasságát és a vérlemezkék aktivitását, és mindkét esetben ezek javulását tapasztalták az étcsokoládét fogyasztó csoportban. Corti hangsúlyozta, hogy a dohányzás káros hatásainak "kiváltására" természetesen nem tartja alkalmasnak az étcsokoládé rendszeres fogyasztását, de mindazoknak ajánlja a kis mennyiségben történő napi fogyasztást, akiknél korábban már előfordultak szívproblémák, vagy csak szeretnék minél inkább megóvni ereik állapotát.Depressziós tünetek és csokoládéfogyasztás

Egy 2010-es, az Archives of International Medicine-ben megjelent közlés szerint a csokoládéfogyasztás és a hangulat közötti statisztikai összefüggést vizsgálták Amerikában. Egy depressziós tüneteket diagnosztizáló skála (CES-D) alapján értékelték a résztvevők hangulatállapotát, majd összehasonlították a csokoládéevési statisztikájukkal. Úgy találták, hogy minél nagyobb a depressziót jellemző érték, annál több csokoládét fogyasztottak - ez a megállapítás férfiakra és nőkre is igaznak bizonyult. Azt, hogy van-e okozati összefüggés, és ha van, akkor milyen irányban, későbbi vizsgálatoknak kell eldöntenie.A csokoládé flavonoidjai

A kakaó többféle flavonoidot tartalmaz, az egyik fajtájának, a katechinnek nagy előnye, hogy kitűnően szívódik fel. Elsősorban a daganatos betegségek és egyes szív- és érrendszeri betegségek kivédésében tulajdonítanak neki nagy szerepet. Igaz, hogy a csokoládé esetében a feldolgozás során csökken a flavonoidok mennyisége, de a kíméletes technológiával előállított termékekben ezek nagy része megőrizhető. Mivel az antioxidáns flavonoidok a kakaóban találhatók, a gazdagabb kakaótartalmú, minőségi étcsokoládéban magasabb ezen vegyületek mennyisége.

Ebből a szempontból tehát a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása mindenképp előnyösebb, mint a tej- vagy fehércsokoládéé. A csokoládé antioxidáns vegyületeiről az is
bebizonyosodott, hogy megnyújtják a véralvadás idejét, ezáltal csökkentik a vérrögök képződését, elősegítik az erek ellazulását, így fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.A csokoládé eredete

Theobroma cacao - 'az istenek tápláléka'. Ezzel a névvel Karl Linné (1707-1778), svéd természettudós ajándékozta meg a növényt. A kakaó valószínűleg az Amazonas és az Orinoco folyók vidékéről származik, első élvezői a maják és az aztékok voltak. Krisztus előtt 600 körül a maják Dél-Amerika északi részére vándoroltak, és létrehozták az első ismert ültetvényt a Yucatán-félszigeten. Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részének nedves trópusi esőerdő-területein őshonos ez a 10-15 méteres örökzöld növény.

Magát a növényt indán, nahuatl nyelven már ősidők óta kakauatl néven emlegették. Az azték legendák szerint a kakaó a Paradicsomból származott, termésének fogyasztása bölcsességet és erőt ad. A megpörkölt, megőrölt magokat kukoricaliszttel, vízzel, esetleg mézzel keverték és vaníliával ízesítve habzó italként fogyasztották. Ez volt az első csokoládéital a világon, melyet sokolatlnak vagy keserűvíznek neveztek.

A spanyol hódító, Fernando Cortez, az aztékok uralkodójánál aranykelyhet látott, melyből Montezuma a sokolatl nevű italt fogyasztotta. Cortezt, persze, a kehely érdekelte, amíg meg nem tudta, hogy az ital alapanyaga mennyire értékes. Száz kakaóbogyóért egy rabszolgát vásárolhatott. Már ekkor afrodiziákumnak tartották, mert a császár mielőtt a hárembe tért volna, mindig felhajtott egy korsó kakaót. Az indiánok fizetőeszközként használták a kakaóbabot, Mexikóban még a 16. században is a pénzgazdálkodás alapja volt.

Európába Cortez (mások szerint Kolumbusz) hozta az első terméseket Mexikóból, valamikor 1520 táján. A csokoládéfogyasztás a 17-18. században kezdett elterjedni, majd a 18. században a gazdagság és a luxus szimbólumává vált. Hollandiában a 19. század elején kezdték tömegesen gyártani a pléhdobozos kakaóport. Hamarosan több nagyhatalom rájött, hogy forró égövi gyarmatain meg lehetne telepíteni a növényt. Például Nyugat-Afrikában olyan sikerrel és tömegben ültettek kakaófát, hogy mind a mai napig Ghána vezeti a kakaó-világpiacot, kiszorítva az őshazát. (A sulinet.hu cikke nyomán)Kapcsolódó termék

Flavin7 és ganoderma tartalmú töltött étcsokoládé

A webáruházban bioflavonoid és pecsétviaszgomba tartalmú töltött étcsokoládét rendelhet:Az étrendkiegészítők alkalmazása során kedvező élettani hatások várhatók. E termékek azonban nem szándékoznak betegséget kezelni, gyógyítani. A honlapon található információk csak tájékoztató jellegűek. Betegségével forduljon orvoshoz!
Keresés a honlapon


Iratkozzon fel hírlevelünkre, és havonta tájékoztatjuk újdonsá-
gainkról, akcióinkról és hasznos ötleteket adunk az egészséges életmódhoz.
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím


A TERMÉKEKET A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT VISZI HÁZHOZ; DÍJA: 15.000 FT VÁSÁRLÁSI ÉRTÉK ALATT 1524 FT, FELETTE INGYENES. KAPOSVÁRON SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA DOTERRA ILLÓOLAJOKKAL

ÚJ TERMÉK: KURKUMA KAPSZULA

ANYATEJES TÁPLÁLÁS

ECHO TV INTERJÚ A TÁPLÁLÉKOK SZEREPÉRŐL

INFLUENZA

A FLAVIN 7 ITAL ÉS A FLAVONOID TERMÉKCSALÁD

Q10 KOENZIM - TÖBB ENERGIA, JOBB IMMUNVÉDELEM

Olimpiq kapszula CUKORBETEGEKNEK

ÚJDONSÁGAINK ÉS KERESETT TERMÉKEINK>>

FRUITCAFÉ, A GYÜMÖLCSPRESSZÓ

AZ ÍGÉRETES GRÁNÁTALMA


A LÚGOSÍTÓ LUCERNA>>

FLAVIN77 - A LEGMAGASABB FLAVONOID TARTALOM>>

AZ IZGALMAS KENDER

AFRODIZIÁKUMOK,
SZEXUÁLIS VÁGYKELTŐK


A ROBORÁLÓ BÚZACSÍRA

ÁLLATI TANÍTÁS, EMBERI GYÓGYULÁS ŐSSEJTFOKOZÓVAL

HOMOKTÖVIS - A TIBETI MEDICINA KINCSE

VEGETARIÁNUSOKNAK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD - ETKA ANYÓ

CURRENT MOON


Locations of visitors to this page

Google
Személyes blogom a blog.hu-n:
Láss csodát!


Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap


SHP HONLAPVARÁZSLÓ

Loading...


A honlap tartalmának bármilyen felhasználása előzetes engedélyhez kötött.
Copyright 2008-2010
Minden jog fenntartva
FŐOLDAL ŐSSEJT FOKOZÓ TUDÁSTÁR ÜZLET ENGLISH JÁTÉK FLAVIN TERMÉKEK